Preguntes Freqüents

La duració es de 12:00 a 14:00.

L’hora oficial de trobada són les 12 del migdia a la Rambla de Catalunya a l’alçada de la Girafa Coqueta, encara que algunes persones arriben abans de les 12!

Després de recollir la teva xapa commemorativa gratuïta (no t’adormis, hi ha una quantitat limitada!) ja pots passejar al teu aire, xerrar amb la gent, fer fotos o parar-te a fer un cafè mentre llueixes el teu barret.

Per això en diem una passejada! Passeja’t al teu aire, gaudeix de les creacions dels altres participants, però recorda que ens tornem a trobar a les 13:30 a la Plaça de Catalunya per al comiat final. A les 14.00 ja haurà acabat l’esdeveniment.

Naturalment. Moltes famílies participen a la Passejada amb Barret, i des dels més grans fins els més petits porten alguna cosa al cap. Una bona activitat per als més petits consisteix fer els seus propis barrets amb materials de manualitats.

Foto: La Mirada de Kala

Ni un cèntim. És una manifestació popular que té lloc a la via pública i no s’ha de pagar res per a participar-hi.

La Passejada amb Barret dóna la benvinguda a la primavera i l’ideal és un barret primaveral, de palla o de roba, però tampoc no passa res si hi vas amb un barret de feltre, l’important és anar a gust. Pel que fa a l’estil de vestir, pots anar com vulguis, hi ha gent que es vesteix elegantment per a l’ocasió i d’altres que van amb els seus texans. La Passejada és oberta a tothom!

No deixis que els diners t’impedeixin participar. Vés a una botiga especialitzada, et sorprendran els diferents preus que hi ha i segurament hi haurà algun barret que s’ajusti al teu pressupost. També pots explorar els armaris de la família, quedaràs meravellat del què hi pots descobrir. Hi ha gent que ha participat amb barrets de paper. I per què no?

Doncs agafem el paraigües i el barret. Encara que plogui, la Passejada amb Barret seguirà endavant.

No deixis que una mica de pluja t’espatilli la festa!

La PaB atrau l’atenció de la premsa i tots els participants gaudeixen fent fotos i vídeos. Fins i tot els turistes es tornen bojos amb la càmera. Per tant, és inevitable ser retratat. Així que si no desitgeu que us facin fotos, serà millor no participar-hi. Tot i què, per què no us han de fotografiar si esteu guapíssims amb barret?

Es clar! Però quan agafis la càmera recorda’t d’agafar un barret (d’ala curta per que no ensopegui amb la càmera) o una gorra!

També pensa que amb la llei a la mà hi ha moltes limitacions al que respecta a la fotografia feta al carrer, i et recomanem que sempre demanis permís a la persona abans de fer una foto. La LLEI ORGÀNICA 1/1982 al seu article 8 apartat c) estableix una excepció quan es tracta de “informació gràfica sobre un succés o esdeveniment públic quan la imatge d’una persona determinada aparegui com a merament accessòria.”

Si vols cedir les teves fotos o una selecció per a la promoció de l’esdeveniment, posa’t en contacte amb nosaltres a passejada@ambbarret.com

No… i si…l’esdeveniment té lloc al carrer i, per tant, qualsevol persona pot anar a la Rambla de Catalunya vestit com vulgui. No obstant això, la Passejada amb Barret és una manifestació participativa i, francament, quin sentit té anar a una Passejada amb Barret SENSE barret?

És important recordar que aquest no es un esdeveniment carnavalesc o de disfresses. La Passejada és una reivindicació del barret, en totes les seves formes i estils, com a eina d’expressió individual.

L’esdeveniment regala una xapa commemorativa als participants des de la seva quarta edició.

Per aconseguir-la només cal portar el barret al cap (sense barret no hi ha xapa!) i participar al la Passejada. Recordeu que és una edició limitada, i quan s’acabin s’han acabat. Les xapes són cortesia de la revista per a barreters i amants del barret The Hat Magazine.

Les barreteres barcelonines Cristina de Prada i Nina Pawlowsky són les organitzadores de l’esdeveniment des de la primera edició al 2005.

La Passejada amb Barret no és una entitat jurídica i es basa en el treball no remunerat de la Nina i la Cristina i en les aportacions directes (no dineràries) d’empreses com The Hat Magazine (que aporta les xapes commemoratives), l’Asociación Española de Sombrerería (que aporta cartells i fullets), Servei Estació (aparador promocional) i Districte de l’Eixample de Barcelona (photocall, tarimes, música i més) a través de l’Associació de Comerciants de Rambla de Catalunya. Aquestes empreses i entitats paguen directament als proveïdors, i cap diners passen per les mans de les organitzadores.

Estem molt agraïdes de comptar amb patrocinadors tant fidels!