Preguntes Freqüents

Naturalment. Moltes famílies participen a la Passejada amb Barret, i des dels més grans fins els més petits porten alguna cosa al cap. Una bona activitat per als més petits consisteix es dedicar la tarda de dissabte a que facin els seus propis barrets amb cartró.

Sí. De 12 a 14h passejarem per la Rambla de Catalunya entre l’escultura de la “Girafa Coqueta” (Diagonal) i la del “Toro Pensant” (Gran Via). Una vegada hagis recollit la teva xapa, ja pots passejar al teu aire i lluir el teu barret, encara que la primera mitja hora la premsa i els fotògrafs es concentran al punt de trobada.

Ni un cèntim. És una manifestació popular que té lloc a la via pública i no s’ha de pagar res per a participar-hi.

La Passejada amb Barret dóna la benvinguda a la primavera i l’ideal és un barret primaveral, de palla o de roba, però tampoc no passa res si hi vas amb un barret de feltre, l’important és anar a gust. Pel que fa a l’estil de vestir, pots anar com vulguis, hi ha gent que es vesteix elegantment per a l’ocasió i d’altres que van amb els seus texans. La Passejada és oberta a tothom!

No deixis que els diners t’impedeixin participar. Vés a una botiga especialitzada, et sorprendran els diferents preus que hi ha i segurament hi haurà algun barret que s’ajusti al teu pressupost. També pots explorar els armaris de la família, quedaràs meravellat del què hi pots descobrir. Hi ha gent que ha participat amb barrets de paper. I per què no?

Doncs agafem el paraigües i el barret. Encara que plogui, la PaB seguirà endavant.

La PaB atrau l’atenció de la premsa i tots els participants gaudeixen fent fotos i vídeos. Fins i tot els turistes es tornen bojos amb la càmera. Per tant, és inevitable ser retratat. Així que si no desitgeu que us facin fotos, serà millor no participar-hi. Tot i què, per què no us han de fotografiar si esteu guapíssims amb barret?

Es clar! Però quan agafis la càmera recorda’t d’agafar un barret (d’ala curta per que no ensopegui amb la càmera) o una gorra!

També pensa que amb la llei a la mà hi ha moltes limitacions al que respecta a la fotografia feta al carrer, i et recomanem que sempre demanis permís a la persona abans de fer una foto. La LLEI ORGÀNICA 1/1982 al seu article 8 apartat c) estableix una excepció quan es tracta de “informació gràfica sobre un succés o esdeveniment públic quan la imatge d’una persona determinada aparegui com a merament accessòria.”

Si vols cedir les teves fotos o una selecció per a la promoció de l’esdeveniment, posa’t en contacte amb nosaltres a passejada@ambbarret.com

No… i si…l’esdeveniment té lloc al carrer i, per tant, qualsevol persona pot anar a la Rambla de Catalunya vestit com vulgui. No obstant això, la Passejada amb Barret és una manifestació participativa i, francament, quin sentit té anar a una Passejada amb Barret SENSE barret?

És important recordar que aquest no es un esdeveniment carnavalesc o de disfresses. La Passejada és una reivindicació del barret, en totes les seves formes i estils, com a eina d’expressió individual.

Des de la 4a edició de la PaB cada any es fa una edició limitada de xapes commemoratives. Per aconseguir-ne una n’hi ha prou amb no adormir-se, portar el barret posat i participar a la Passejada amb Barret. Recorda que es una edició limitada i quan s’acaben s’han acabat! Les xapes son cortesia de la revista de barrets The Hat Magazine.

SÍ. Aquest any, després de dues edicions virtuals de la Passejada amb Barret, tenim moltes ganes de veure’ns cara a cara al nostre espai habitual, la Rambla de Catalunya de Barcelona.

Punt de trobada, com sempre a la Rambla de Catalunya tocant amb Diagonal a les 12 hores, repartiment de xapes, abraçades, fotos, i passejada xino-xano fins a la Plaça de Catalunya (lateral muntanya) on ens retrobarem a les 13:15!