15a Passejada amb Barret

Preguntes Freqüents

P. T’has d’inscriure per a participar a la Passejada amb Barret?

R. No t’has d’inscriure. És un esdeveniment de participació lliure al que hi pot assistir qualsevol persona.

P. He vist que la Passejada amb Barret coincideix amb les eleccions generals de 2019. Suposa això un problema?

R. No té per què. Aprofita per anar a votar amb barret, i si ets de fora de Barcelona pots votar per correu anticipadament, basta anar a l’Oficina de Correus on t’explicaran com fer-ho.

P. Costa diners participar hi?

R. Ni un cèntim. És una manifestació popular que té lloc a la via pública i no s’ha de pagar res per a participar-hi.

P. Hi puc anar sense barret per mirar?

R. L’esdeveniment té lloc al carrer i, per tant, qualsevol persona pot anar a la Rambla de Catalunya vestit com vulgui. No obstant això, la Passejada amb Barret és una manifestació participativa i, francament, quin sentit té anar a una Passejada amb Barret SENSE barret?

P. Hi pot anar tota la família?

R. Naturalment. Moltes famílies participen a la Passejada amb Barret, i des dels més grans fins els més petits porten alguna cosa al cap. Una bona activitat per als més petits consisteix es dedicar la tarda de dissabte a que facin els seus propis barrets amb cartró.

P. Què fem si plou?

R. Doncs agafem el paraigües i el barret. Encara que plogui, la PaB seguirà endavant.

P. He sentit a dir que regalen una xapa commemorativa, com puc aconseguir-la?

R. Des de la 4a edició de la PaB cada any es fa una edició limitada de xapes commemoratives. Per aconseguir-ne una n’hi ha prou amb portar el barret posat i participar a la PaB.

P. A la convocatòria diu que comença a les 12. Vol dir que comencem a passejar a aquesta hora?

R. Sí. De 12 a 14h passejarem per la Rambla de Catalunya entre l’escultura de la “Girafa Coqueta” (Diagonal) i la del “Toro Pensant” (Gran Via). Una vegada hagis recollit la teva xapa, ja pots passejar al teu aire i lluir el teu barret, encara que la primera mitja hora la premsa i els fotògrafs es concentran al punt de trobada.

P. M’agradaria participar però no sé què posar-me.

R. La PaB dóna la benvinguda a la primavera i l’ideal és un barret primaveral, de palla o de roba, però tampoc no passa res si hi vas amb un barret de feltre, l’important és anar a gust. Pel que fa a l’estil de vestir, pots anar com vulguis, hi ha gent que es vesteix elegantment per a l’ocasió i d’altres que van amb els seus texans. La Passejada és oberta a tothom!

P. Es pot anar disfressat?

R. És important recordar que aquest no es un esdeveniment carnavalesc o de disfresses. La Passejada és una reivindicació del barret, en totes les seves formes i estils, com a eina d’expressió individual.

P. Jo participaria però no tinc diners per a comprar un barret.

R. No deixis que els diners t’impedeixin participar. Vés a una botiga especialitzada, et sorprendran els diferents preus que hi ha i segurament hi haurà algun barret que s’ajusti al teu pressupost. També pots explorar els armaris de la família, quedaràs meravellat del què hi pots descobrir. Hi ha gent que ha participat amb barrets de paper. I per què no?

P. No m’agrada que em facin fotos, puc demanar que no me’n facin durant la PaB?

R. La PaB atrau l’atenció de la premsa i tots els participants gaudeixen fent fotos i vídeos. Fins i tot els turistes es tornen bojos amb la càmera. Per tant, és inevitable ser retratat. Així que si no desitgeu que us facin fotos, serà millor no participar-hi. Tot i què, per què no us han de fotografiar si esteu guapíssims amb barret?

P. He sentit a dir que la PaB de vegades coincideix amb “la Cursa”?

R. Sí, però aquest any ho hem coordinat i no coincidirem. Bones noticies pels amants del barret que gaudeixen fent esport.